Landelijk Popfestival deed zijn Ronde in Assen en smaakte naar meer

Veertien bands trokken op mooie zomerse avond veel muziekfans naar het centrum

 

Voor het Asser Journaal, door Lammert Aling, zat 23 september 2006

Alle foto's door Bart Gremmen

ASSEN - Een zomerse avond aan het begin van de herfst bracht veel muziekliefhebbers naar het centrum van As-sen. Vrijdagavond traden meer dan veertien bands op in diverse cafés en in het ICO gebouw. Het publiek kon genieten van een diversiteit aan muziekstijlen: van rock 'n roll tot ska en van funk tot sample pop.
De organisatie was in handen van de ‘Pop Ronde' , een landelijk reizend festival dat elk najaar in tien steden plaats vindt. Voor het eerst deed de Ronde Assen aan en gezien het enthousiasme van het publiek en de volle terrassen rond de klok van twaalf mag dit sympathieke festival zeker een succes genoemd worden.
Doel van de Pop Ronde is enerzijds om een overzicht te geven van wat er op muziekgebied in Nederland gebeurt, anderzijds om onbekende bands de mogelijkheid te geven buiten de eigen regio op te treden. En dat leverde voor Assen toch wel enkele verrassingen op .
De band Leaf trok door zijn aanstekelijke muziek veel toehoorders naar Herberg de Koppelpaarden. Dankzij de openstaande deuren naar het terras van het etablissement was het onder de parasols goed toeven omdat daar naar de muziek geluisterd kon worden. Ook in Eetcafé Tastoe had een zeer beluisterbare band zijn onderkomen gevonden. De band “Okkernoot” speelde en improviseerde een eigen mix van funky drum and bas tot tangopop.
De optredens waren alle gratis toegankelijk en het winkelende publiek kon op de koopavond al op tijd naar de muziek luisteren. Al vanaf zeven uur speelde: “Barbara” in brasserie De Kroon als opwarmer voor het festival. En zo liep het programma tot in de kleine uurtjes zeer afwisselend door.

Link--> Asser Journaal

Foto's Popronde Assen:

Leaf, Herberg de Koppelpaarden

Bobby Kingsize, Regalis

The Monroes, Rockcafe DocX

Melanocaster, Rockcafe DocX

Yukka, Cafe Cheers

Bobby Kingsize, Regalis