Media Partners 2008

MCN
Muziek Centrum Nederland (MCN) is het landelijk sectorinstituut voor de professionele muziekbeoefening. Kerntaken daarbij zijn o.a. talentontwikkeling en promotie. De Popronde is bij uitstek een evenement dat hier mooi bij aansluit. Muziek Centrum Nederland wil dan ook pro-actief betrokken zijn bij een verdere professionalisering, uitbouw en verdieping van de Popronde. Doel daarbij is jaarlijks steeds weer zo’n honderd nieuwe getalenteerde bands een serieuze ontwikkeling te laten doormaken.

Revu
Revu besteedt wekelijks aandacht aan muziek, van de grootste internationale namen tot de kleinste Nederlandse bands. Dit weekblad heeft ook een signalerende functie, het liefst worden talentvolle bands en artiesten in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt. De Popronde geeft juist een kans aan deze muzikanten die liever vandaag dan morgen doorbreken. Revu zal wekelijks aandacht besteden aan een Popronde-act.
Ook zal op website Revu.nl geregeld een verslag van een Popronde-optreden komen te staan. Houd dat in de gaten!

Metro
Metro is in 2008 de mediapartner van de Popronde en zal regelmatig redactionele aandacht besteden aan het festival en de bands. Tevens worden er met Club Metro aansprekende lezersacties opgezet. Metro verschijnt van maandag t/m vrijdag in een oplage van 560.000 exemplaren. Hiermee worden dagelijks gemiddeld 1.945.000 miljoen lezers bereikt.

OngekendTalent.nl
Op OngekendTalent.nl komt een blog over Popronde waarop het festival wordt gevolgd met nieuwsberichten, foto's en video's van deelnemende bands. Bands kunnen zelf hun belevenissen 'on the road' in woord en beeld aanleveren. OngekendTalent biedt bands een podium via de website, maar ook via andere media zoals 3FM en Radio 2.

Next Best Band
Te lang blijven hangen bij een optreden en daardoor iets anders gemist? Of een band gezien die smaakte naar meer? Kijk dan op www.nextbestband.nl, want daar vind je opnames van heel veel optredens van de Popronde. Next Best Band is namelijk hét nieuwe podium voor talentvolle bands met unieke audio tracks en filmpjes. Ook kan jij bepalen welke bands extra aandacht krijgen in de pod- en vodcasts en welke bands jij uiteindelijk live gaat zien. Be the first to know en registreer je nu alvast op www.nextbestband.nl

MusicFrom.NL
MusicFromNL draagt de Popronde en haar doelstellingen een warm hart toe. Niet in het minst omdat wij ook graag bands de kans geven en een (digitaal) podium willen bieden. De redactie zal daarom ook dit jaar weer uitvoerig aandacht aan de Popronde schenken. Voorafgaand aan alle 20 speeldata kun je op MusicFromNL een redactioneel hoofdartikel vinden, waarin alle bands en locaties aan bod komen.

Kink FM
Kink FM heeft een traditie hoog te houden wat betreft aandacht voor muziek die leeft buiten de maistream om. Gedurende de festivalperiode op Kink in ‘New Music’ veel aandacht voor de Popronde en de bands. Hou tevens het nieuws op de Popronde startpagina in de gaten; van tijd tot tijd verschijnt een update van hun programmering met betrekking tot de Popronde.

Peavey
Peavey kan zich helemaal vinden in de opzet van de Popronde en haar doelstelling opkomende bands een kans te geven door vooral veel te spelen. Zij maken dit wat gemakkelijker en stellen enkele geluidssets ter beschikking. Thnks!

Nakko
Nakko is nederlands leukste en grootste gratis ringtone-site. Je kan hier zelf ringtones maken en delen met anderen. Dit hebben ook een aantal bands gedaan die meedoen aan Popronde. Kijk op www.nakko.com/popronde om te kijken of jouw favoriete band er tussen staat en stuur de ringtone gratis naar je telefoon!