Popronde

Popronde is een gratis toegankelijk reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in tien steden waarbij in elke stad op één avond circa 25 talentvolle bands optreden op evenzoveel podia.
Doel van de Popronde is enerzijds om een overzicht te geven van wat er op muziekgebied in Nederland gebeurt, anderzijds om onbekende bands de mogelijkheid te geven buiten de eigen regio op te treden.

  De Podia bestaan uit kroegen, muziekcafés en theatertjes in het centrum van een stad. Eén avond vormt de binnenstad het décor voor jonge, talentvolle bands. De Popronde is geen wedstrijd en de muziek op het festival is niet gebonden aan een genre. De optredens zijn gratis toegankelijk en het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act zappen. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek.

  Het is voor beginnende bands moeilijk is om buiten hun eigen regio te spelen.
De clubpodia boeken meestal een lokale bands als voorprogramma of buitenlandse bands nemen hun eigen voorprogramma's mee. De popronde probeert het publiek niet te trekken op basis van naamsbekendheid maar door het concept van een gratis toegankelijk festival op allerlei kleine podia in de binnenstad.