Buma

Buma is de auteursrechtenorganisatie die ervoor zorgt dat componisten, tekstdichters en muziekuitgevers geld krijgen als hun werken worden uitgevoerd. Daartoe worden overeenkomsten gesloten met bijvoorbeeld omroepen, theaters, concertzalen, organisatoren van concerten en evenementen etc.

Maar Buma doet meer dan alleen de ontvangen gelden verdelen onder haar rechthebbenden. Een gedeelte van het geld wordt besteed aan ondersteuning van de Nederlandse muziek.

Zo subsidieert Buma zowel organisaties die zich met ernstige muziek bezighouden als bijvoorbeeld Conamus voor de promotie van lichte muziek. En daarnaast ook nog eens onder eigen naam projecten en evenementen die de Nederlandse muziek een warm hart toedragen. Met die initiatieven levert Buma een belangrijke bijdrage aan het instandhouden van de Nederlandse muziekcultuur. Dat is van groot belang voor alle betrokkenen en in het bijzonder voor onze Nederlandse muziekauteurs.

Met het ondersteunen van de Popronde onderstreept Buma haar betrokkenheid bij de Nederlandse muziek. Een jaarlijks terugkerend reizend festival, dat een plek inruimt voor de uitvoering van Nederlandse composities en nieuw popmuziektalent een kans geeft, is iets dat niet alleen warme gevoelens bij ons los maakt, maar dat ook goed is voor de Nederlandse muziekcultuur.