Inschrijven bands

In aanmerking voor de Popronde komen bands die aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Eigen repertoire
 • In bezit van representatief demomateriaal
 • Het kunnen verzorgen van een volledig optreden
 • Enige podium ervaring
 • Beschikbaar op de Poprondedagen (de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van half september t/m half november)

Wat op te sturen om je aan te melden:

 • Actuele demo
 • Biografie met contact-/adresgegevens
 • Volledig ingevuld aanmeldformulier

Wanneer inschrijven:

 • Het hele jaar door, maar sluitingsdatum 1 maart voor eerstvolgende Popronde

NB:

 • Alle soorten muziek zijn welkom
 • Informatie over de selectie is begin mei op deze site te vinden

Werkwijze selectie en programmering
Uit alle inzendingen wordt jaarlijks een selectie gemaakt van ongeveer 100 bands.
Met deze bands worden afspraken gemaakt over bodem- en vraagprijs (dit geven bands zelf aan), geluidsapparatuur (wie: band of podium) en betalingswijze (gageverklaring of factuur). In elke stad gaat een coördinator (vanuit Popwaarts) met de muziek & bio's de deelnemende podia langs. De podia kiezen uit de selectie zelf een band en contracteren die ook zelf.

Standaardcontract / aanmeldformulier

Hoe gaat de selectie en routing:
Een selectiecommissie van circa 10 a 15 personen met daarin boekers / programmeurs / vakmedia verspreid uit hele land - zodoende is er tevens een grotere kans op een goed beeld van de live prestaties - komen eind maart een dag bijelkaar. Uit de voorselectie van circa 200 demo's wordt dan de definitieve keuze gemaakt. Op 1 mei wordt de definitieve selectie gepubliceerd op deze website. In de loop van mei wordt er door Popwaarts contact opgenomen met alle bands en afspraken gemaakt. Waarna elke lokale coordinator de podia langs kan voor de programmering (periode juni - oktober).

Als je ergens in een stad wordt geboekt belt de lokale coordinator en geeft de optie door. Vanuit Popwaarts krijg je vervolgens alle gegevens/afspraken en is het zaak zsm het optreden naar het betreffende podium te bevestigen en zaken als zanginstallatie/aankomst-opbouw en aanvang goed door te nemen. Tip: stuur het podium vantevoren een demo / CD om alvast te draaien in zijn zaak en het publiek 'op te warmen'. Zie de Popronde als een promotour dus benut deze ten volste!

Popronde
De Popronde is een reizend festival dat elk najaar gedurende 10 weken plaatsvindt in 25 steden, waarbij in elke stad op één avond circa 25 talentvolle bands optreden op evenzoveel podia (vnl. cafes). Popronde vindt telkens plaats in een andere stad op de donderdag, vrijdag en zaterdag plaats.

Doel van de Popronde is enerzijds om een overzicht te geven van wat er op muziekgebied in Nederland gebeurt, anderzijds om onbekende bands de mogelijkheid te geven buiten de eigen regio op te treden.