Media partners 2009


3FM Serious Talent
De Popronde is het reizende muziekfestival door Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in 23 steden. 3FM Serious Talent versterkt de Popronde in 4 steden: Groningen, Eindhoven, Utrecht en Nijmegen met een Serious Talent podium. 3FM Serious Talent is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. Niet alleen steunt de publieke popzender de artiesten met airplay, ook support 3FM de Serious Talent artiesten door ze waar mogelijk een live podium te bieden. De samenwerking met de Popronde biedt Nederlands poptalent extra kansen. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar www.serioustalent.nl. De beste inzendingen hoor je non-stop op het online radiostation van Serious Talent. De 3FM muziekredactie kiest elke maand 4 acts die airplay krijgen op 3FM en kans maken om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross en 3FM Serious Request. De meest veelbelovende act van het jaar wint de 3FM Serious Talent Award en daarmee een jaar gegarandeerde airplay voor alle singles op 3FM. Bands en artiesten die doorbraken als Serious Talent zijn Miss Montreal, Bertolf, Rigby, Giovanca en Jeremy's.

Festivalinfo.nl
Festivalinfo.nl is de bekendste en grootste festivalsite van de BeNeLux. Podiuminfo.nl doet hetzelfde voor het Nederlandse clubcircuit en heeft de meest complete concertagenda van Nederland. Festivalinfo.nl en Podiuminfo.nl richten ze zich op alles wat met live-muziek te maken heeft. Het hele jaar door berichten zij over alles wat zich op de muziekfestivals en in de concertzalen afspeelt. Met dagelijks meer dan 30.000 bezoekers en een ledenbestand van ruim 34.000, zijn ze een van de belangrijkste onafhankelijke muziekmedia van Nederland en Belgiƫ. Het laatste nieuws, concerten, bands, festivals, recensies, kaartverkoop, foto's, videos, festivalverslagen en prijsvragen, alles is onder een dak te vinden en iedereen kan zijn eigen informatie toevoegen.

Revu
Revu besteedt wekelijks aandacht aan muziek, van de grootste internationale namen tot de kleinste Nederlandse bands. Dit weekblad heeft ook een signalerende functie, het liefst worden talentvolle bands en artiesten in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt. De Popronde geeft juist een kans aan deze muzikanten die liever vandaag dan morgen doorbreken. Revu zal wekelijks aandacht besteden aan een Popronde-act. Ook zal op website Revu.nl geregeld een verslag van een Popronde-optreden komen te staan. Houd dat in de gaten!.

Metro
Metro is wederom in 2009 mediapartner van de Popronde en zal regelmatig aandacht besteden aan het festival en de bands. Tevens worden er met Club Metro aansprekende lezersacties opgezet. Metro verschijnt van maandag t/m vrijdag in een oplage van 560.000 exemplaren. Hiermee worden dagelijks gemiddeld 1.945.000 miljoen lezers bereikt.

MCN
Muziek Centrum Nederland (MCN) is het landelijk sectorinstituut voor de professionele muziekbeoefening. Kerntaken daarbij zijn o.a. talentontwikkeling en promotie. De Popronde is bij uitstek een evenement dat hier mooi bij aansluit. Muziek Centrum Nederland wil dan ook pro-actief betrokken zijn bij een verdere professionalisering, uitbouw en verdieping van de Popronde. Doel daarbij is jaarlijks steeds weer zo’n honderd nieuwe getalenteerde bands een serieuze ontwikkeling te laten doormaken.

MusicFromNL
MusicFromNL draagt de Popronde en haar doelstellingen een warm hart toe. Niet in het minst omdat wij ook graag bands de kans geven en een (digitaal) podium willen bieden. De redactie zal daarom ook dit jaar weer uitvoerig aandacht aan de Popronde schenken. Voorafgaand aan alle 23 speeldata kun je op MusicFromNL een redactioneel hoofdartikel vinden, waarin alle bands en locaties aan bod komen. http://www.musicfrom.nl/festivals/popronde

Kink FM
Kink FM heeft een traditie hoog te houden wat betreft aandacht voor muziek die leeft buiten de maistream om. Gedurende de festivalperiode op Kink in ‘New Music’ veel aandacht voor de Popronde en de bands. Hou tevens het nieuws op de Popronde startpagina in de gaten; van tijd tot tijd verschijnt een update van hun programmering met betrekking tot de Popronde.

Nakko
Nakko is nederlands leukste en grootste gratis ringtone-site. Je kan hier zelf ringtones maken en delen met anderen. Dit hebben ook een aantal bands gedaan die meedoen aan Popronde. Kijk op www.nakko.com/popronde om te kijken of jouw favoriete band er tussen staat en stuur de ringtone gratis naar je telefoon!

Next Best Band
Volgens Next Best Band zijn er te veel goede bands met te weinig bekendheid. Maar ook weten veel muziekliefhebbers niet welke muzikale hoogstandjes ze missen. Daar wil Next Best Band verandering in brengen! Next Best Band is daarom hét eerste crossmediale podium waar bands en muziekfans elkaar ontmoeten en meer van elkaar ontdekken. Zowel online als offline helpt Next Best Band onbekende bands om meer publiek te bereiken en zo een grotere bekendheid te genereren. Dit doen we onder meer door het maken van clips, concertregistraties en podcasts, het organiseren van optredens en aandacht op radio en TV.
Fans bepalen op de online community www.nextbestband.nl welke bands deze kansen verdienen en dus dé bands van morgen zijn! Next Best Band. Discover more.